Προπονηθείτε μαζί μας και γίνετε ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!

img
img

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ένας σημαντικός σταθμός στην Ιστορία του οργανωμένου Αθλητισμού στην πόλη του Ηρακλείου ήταν η ίδρυση  του ΕΓΟΗ (Εθνικός Γυμναστικός Όμιλος Ηρακλείου) τον Ιούνιο του 1924.
Ο ΕΓΟΗ αρχικά δημιούργησε τμήματα «αθλητισμού» και άλλων «παιδιών» (ποδόσφαιρο, τένις και ναυτικά αγωνίσματα).
Από τότε ακολούθησε ένα πρότυπο οργανωτικής δομής που βασίστηκε στην σχετικά αυτόνομη ανάπτυξη αθλητικών τμημάτων που είχαν δικό τους πρόεδρο και συμμετείχαν δια αντιπροσώπου στο γενικό συμβούλιο της ενώσεως.

Ο ΕΓΟΗ αρχικά διέθετε δύο τμήματα: της «Ποδοσφαιρίσεως και αθλητισμού» και της «Αντισφαίρισης».
Η αντισφαίριση που εθεωρείτο ως το κατεξοχήν ευγενές άθλημα συσπείρωσε επίλεκτα μέλη της αστικής κοινωνίας.
Το 1929 ιδρύεται τμήμα κολύμβησης, λεμβοδρομιών, Ναυτικών παιδιών και Ιστιοπλοΐας. Τα τμήματα αυτά έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των θαλάσσιων σπορ.

Το 1930 το τμήμα ποδοσφαίρου αυτονομείται και ιδρύεται παράλληλα τμήμα βόλεϊ και στίβου. Το 1936 δημιουργείται παλαιστικό τμήμα. Παράλληλα με τα αγωνιστικά τμήματα ο ΕΓΟΗ διέθετε δραστήριο τμήμα εκδρομών και περιηγήσεων. Με στόχο τη διάδοση του αθλητισμού στην ενδοχώρα του νομού και την επίσκεψη χώρων με ιστορικό, αρχαιολογικό και φυσιολατρικό ενδιαφέρον.

Σε επίπεδο αγωνιστικών δραστηριοτήτων ο ΕΓΟΗ φαίνεται να είχε κυριαρχική παρουσία σε ορισμένα «ευγενή αθλήματα» όπως το τένις και η κολύμβηση ενώ διέθετε ισχυρότατες ομάδες στο στίβο και το ποδόσφαιρο.
Το τμήμα Αντισφαίρισης μονοπωλεί στην κορυφή του αθλήματος την περίοδο 1937-1940. Παρομοίως τα τμήματα κολύμβησης και στίβου κυριάρχησαν αγωνιστικά την δεκαετία του 1930.

Στο ποδόσφαιρο ο ΕΓΟΗ διέθετε πανίσχυρη ομάδα που πρωταγωνιστούσε ανελλιπώς στα τοπικά πρωταθλήματα, ιδιαίτερα την περίοδο 1933-1940 και είχε μεγάλη δημοτικότητα.

Μέσα από αυτή την σύντομη ιστορική αναδρομή κατανοούμε πλέον την σπουδαιότητα ενός απ’τους αρχαιότερους αθλητικούς συλλόγους της πόλης του Ηρακλείου και την συμβολή του στα αθλητικά δρώμενα της πόλης και της χώρας μας ευρύτερα στις αρχές του 20ου αιώνα!!!

Γνωρίστε μας

Γιάννης Δημόπουλος

Προπονητής
img

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

1990 – 1994    Κρατική Ακαδημία Σωματικής Αγωγής Ρωσίας, Μόσχα (Καθηγητής σωματικής αγωγής – Προπονητής Κολύμβησης – Μαγίστρος Παιδαγωγικών Επιστημών).
1990 – 1994    Κρατική Ακαδημία Σωματικής Αγωγής Ρωσίας, Μόσχα (Επαγγελματική ειδικότητα φυσικοθεραπευτή).
1993    Πανρωσικός Σύλλογος Ναυαγοσωστών (Εκπαιδευτής κολύμβησης και ναυαγοσωστών).
1992    Αθλητικός Οργανισμός Εξυγίανσης ΣΠΟΡΤ (Επαγγελματική ειδικότητα μασέρ).

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΝΩΣΕΙΣ

2010    Άδεια εκπαίδευσης στις πρώτες βοήθειες από το Bristol.
2008    Άδεια μαθητευόμενου δύτη για καταδυτικές εργασίες από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου (Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου).
2004    Άδεια εκπαίδευσης στις πρώτες βοήθειες από Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
2002    Πτυχίο Ναυαγοσώστη από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.
2002    Πτυχίο Εκπαιδευτή Ναυαγοσωστών από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.
2001    Άδεια χειριστή ταχυπλόου σκάφους από τη Διοίκηση Λιμενικής Αστυνομίας.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

2014, 2013, 2009    Εξεταστής των υποψηφίων ΤΕΦΑΑ. 
1994 – σήμερα    Προπονητής κολύμβησης στον Εθνικό Γυμναστικό Όμιλο Ηρακλείου.
1996 – σήμερα    Καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης.
1996 – 1999    Υπεύθυνος προπονητής ανίχνευσης ταλέντων, στα πλαίσια προγράμματος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.
1996 – 1998    Προπονητής υδατοσφαίρισης γυναικείας ομάδας στον Κολυμβητικό Όμιλο Ηρακλείου.
1996    Υπεύθυνος Φυσικής Κατάστασης – Υγιεινής των Αθλητριών στην Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης Γυναικών Ελλάδας στο «Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σεβίλλης».
1994    Υπεύθυνος ελληνικής αντιπροσωπείας και μεταφραστής του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, στο Εκθεσιακό Κέντρο της Μόσχας, στα πλαίσια της έκθεσης «Τουρισμός και Αθλητισμός».

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

2011    Σεμινάριο πρώτων βοηθειών και καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του 3ου Γυμνασίου Ηρακλείου.
2003    Συντονιστικό όργανο στην επιτροπή οργάνωσης της Διεθνούς Συνάντησης Μαθητών με θέμα: «Ολυμπιάδα της Φιλίας» στο Γάζι του Ηρακλείου Κρήτης, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, στα πλαίσια του προγράμματος Ολυμπιακής Παιδείας. 
1994    Επίσημος μεταφραστής – διερμηνέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας – Τμήμα: «Διεύθυνση Αφοπλισμού και Μειώσεως Εξοπλισμών (ΔΑΜΕ)». 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

2010    Θέμα: «Πρώτες βοήθειες – ΚΑΡΠΑ – Αντιμετώπιση τραυμάτων».
2007    Θέμα: «Αθλητιατρική - Τραυματολογία».
2005    Θέμα: «Εφαρμογή αναλυτικού προγράμματος Φυσικής Αγωγής – μουσικοκινητική αγωγή – βιωματική προσέγγιση, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση».
2004    Θέμα: «Εισαγωγή της ολυμπιακής και αθλητικής παιδείας στα σχολεία».
2002    Θέμα: «Επιμόρφωση στο άθλημα της Κολύμβησης».
2000    Θέμα: «Γυμναστική στο νερό – Water Fitness».
1999    Θέμα: «Επιμόρφωση προπονητών Εθνικού Συστήματος Υποστήριξης Αναπτυξιακού Αθλητισμού (ΕΣΥΑΑ)».

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Εξαιρετικές διακρίσεις σε πανελλήνιο και τοπικό επίπεδο στον τομέα της κολύμβησης και της υδατοσφαίρισης.